Godkväll!
Har lagat en fantastisk god kålpudding ikväll. Har ni inte redan testat den så måste ni testa detta recept. Ni kommer inte ångra er.
Ha en fin kväll!
Ingredienser:
- 1 kg vitkål, strimlad
- 2 msk ljus sirap
- 3 msk hoisinsås
- 1 kg blandfärs
- 1 gul lök
- 2 st vitlök
- 1 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk kalvfond
- 1 msk kinesisk soja
- 1 ägg
- Vitlökspeppar
- Salt & Peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strimla kålen. Bryn den i stekpanna på hög värme i ca 3 min.
- Häll i sirap, , hoisinsås, salt och peppar. Stek ytterligare 1 min. Ställ åt sidan.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Blanda färsen med lök, vitlök, ägg, grädde, soja, kalvfond, salt och vitlökspeppar.
- Lägg hälften av kålen i botten på en ugnssäker form. Lägg på färsen i ett lager. Toppa med resterande kål.
- Grädda i ugnen ca 30-40 minuter.
- Klart! Servera gärna med jasmineris och en god krispig sallad till.