Godkväll!

Har lagat en fantastisk god kålpudding ikväll. Har ni inte redan testat den så måste ni testa detta recept. Ni kommer inte ångra er.

Ha en fin kväll!

Ingredienser:

  • 1 kg vitkål, strimlad
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 msk hoisinsås
  • 1 kg blandfärs
  • 1 gul lök
  • 2 st vitlök
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 ägg
  • Vitlökspeppar
  • Salt & Peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Strimla kålen. Bryn den i stekpanna på hög värme i ca 3 min.
  • Häll i sirap, , hoisinsås, salt och peppar. Stek ytterligare 1 min. Ställ åt sidan.
  • Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Blanda färsen med lök, vitlök, ägg, grädde, soja, kalvfond, salt och vitlökspeppar.
  • Lägg hälften av kålen i botten på en ugnssäker form. Lägg på färsen i ett lager. Toppa med resterande kål.
  • Grädda i ugnen ca 30-40 minuter.
  • Klart! Servera gärna med jasmineris och en god krispig sallad till.