Hej på er!
Nu har det blivit kväll här i huset, och imorgon väntar en ny vecka med nya möjligheter! Ikväll gjorde jag en mycket god söndagsmiddag som uppskattades av hela familjen.
Ca 4 pers
Ingredienser
- 500 g Vitkål
- 500 g Köttfärs - Bland
- 1.5 dl Mjölk
- 1.5 msk Sirap Ljus
- 2 msk Kalvfond
- 1 msk Kinesisk soja
- 0.5 tsk Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar
Gräddsås:
- 1.5 dl Vispgrädde
- 0.5 dl Mellanmjölk
- 2 dl Steksky
- 2 msk Maizena
- 1 msk Kalvfond
- 1 msk Kinesisk soja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka potatisen.
- Dela vitkålen på hälften och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar.
- Häll olivolja i en stekpanna och stek lite i taget av vitkålen tills det mjuknat. Häll över lite sirap. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ihop färs med mjölk, fond, soja, vatten, salt, peppar och i en bunke, till en smet.
- Varva färsen med kålblandningen i en ugnsfast form, börja och avsluta med kål. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
Gräddsås:
Sila av skyn från kålpuddingen i en kastrull och koka upp. Blanda maizena och vatten, häll över i skyn. Blanda i grädde, mjölk och kalvfond. Låt koka upp i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med smörkokta morötter, lingon och en krispig sallad.
Kommentarer
Den var såååå himla god!
Skrivet av: Johan 2023-03-27 09:46