Hej! 

Idag var det skolavslutning nummer 2. Efter barnens önskemål så blev det kladdkaka till fika. Supergod och saftig som är glutenfri.

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1½ dl glutenfri mjölblandning
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver 
  • Kokos och flytande smör att smörja formen med.

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret och låt det svalna. Smörj en form 24 cm i diameter.
  • Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker och salt. Sikta i kakaopulver och mjölmix.
  • Tillsätt det avsvalnade smöret och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda ca 17 minuter.