Hej allihopa!
Då var det dags att publicera det första inlägget på den här bloggen! Denna kakan får ni inte missa, så enkel och god!
Ca 10 bitar
- 2 ½ dl Strösocker
- 3 Ägg
- 2 tsk Bakpulver
- 2 tsk Vaniljsocker
- 1 dl Vatten
- 3 dl Vetemjöl
Glasyr:
- 75 g Smör
- 1 dl Strösocker
- 2 tsk Vaniljsocker
- 1 Äggula
Garnering:
-
Riven kokos
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, vatten och vetemjöl. Blanda ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad springform, 22–24 centimeter i diameter.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna i formen.
- Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.
- Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.
Kommentarer
En mycket god ock lättbakad kaka ska baka igen snart👍
Skrivet av: Mia 2023-03-22 15:29
Jätte god Silvia kaka, helt perfekt
Skrivet av: Alicia 2023-03-23 07:03