Hej allihopa!

Då var det dags att publicera det första inlägget på den här bloggen! Denna kakan får ni inte missa, så enkel och god! 

Ca 10 bitar

  • 2 ½ dl Strösocker
  • 3 Ägg
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 1 dl Vatten
  • 3 dl Vetemjöl

Glasyr:

  • 75 g Smör
  • 1 dl Strösocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 1 Äggula

Garnering:

  • Riven kokos

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  • Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, vatten och vetemjöl. Blanda ihop allt till en slät smet.
  • Häll smeten i en smord och bröad springform, 22–24 centimeter i diameter.
  • Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna i formen.
  • Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.
  • Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.​​​​​​