Hej!
Idag testade jag att baka glutenfri morotskaka för första gången och den blev såå god. Här får ni receptet.
Ingredienser:
- 5 dl mjölmix
- ½ dl Semper Pofiber
- 225 g smält smör
- 3 stora ägg
- 3 dl socker
- 2,5 dl fint rivna morötter
- 1½ tsk bakpulver
- 1 msk kanel
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl kokos, riven
- 3/4 tsk salt
Frosting:
- 150 g Philadelphia färskost
- 75 g smör, rumstempererat
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk citronjuice
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smörj en ugnsfast form med smör och kokos.
- Smält smör och låt svalna något.
- Mät upp och blanda mjölmix, bakpulver, kanel, vaniljsocker, kokos, salt och pofiber i en skål.
- Vispa ägg och socker ett par minuter så det blir pösigt.
- Tillsätt finriven morot och det smälta smöret till smeten och blanda.
- Rör ned mjölblandningen och blanda till en jämn smet.
- För över smeten till formen och grädda nertill i ugnen ca 45 minuter, tills kakan är genomgräddad.
- Låt kakan svalna i formen. Ställ gärna kallt så den är helt sval innan frostingen breds på.
- Rör samman rumsvarmt smör med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt citronjuice och vispa till en slät smet.
- Blanda ned färskosten i omgångar och vispa frostingen fluffig.
- Ställ i kylen tills det är dags att lägga på kakan.
- Bred på frostingen på den svalna kakan.
- Klart!