Hej!

Idag testade jag att baka glutenfri morotskaka för första gången och den blev såå god. Här får ni receptet.

Ingredienser:

  • 5 dl mjölmix
  • ½ dl Semper Pofiber
  • 225 g smält smör 
  • 3 stora ägg
  • 3 dl socker
  • 2,5 dl fint rivna morötter
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokos, riven
  • 3/4 tsk salt

Frosting:

  • 150 g Philadelphia färskost
  • 75 g smör, rumstempererat
  • 2 dl florsocker 
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk citronjuice

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Smörj en ugnsfast form med smör och kokos.
  • Smält smör och låt svalna något.
  • Mät upp och blanda mjölmix, bakpulver, kanel, vaniljsocker, kokos, salt och pofiber i en skål.
  • Vispa ägg och socker ett par minuter så det blir pösigt.
  • Tillsätt finriven morot och det smälta smöret till smeten och blanda.
  • Rör ned mjölblandningen och blanda till en jämn smet.
  • För över smeten till formen och grädda nertill i ugnen ca 45 minuter, tills kakan är genomgräddad. 
  • Låt kakan svalna i formen. Ställ gärna kallt så den är helt sval innan frostingen breds på.
  • Rör samman rumsvarmt smör med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt citronjuice och vispa till en slät smet.
  • Blanda ned färskosten i omgångar och vispa frostingen fluffig.
  • Ställ i kylen tills det är dags att lägga på kakan.
  • Bred på frostingen på den svalna kakan.
  • Klart!