Hej kära läsare!

God fortsättning till er!

Hoppas ni har haft en härlig ledighet med kvalitetstod med nära och kära.

Tänkte dela med mig av ett superbra recept på porterstek, enkelt med väldigt gott.

Ingredienser:

  • 0.8 kg nötstek, tex fransyska
  • 20 cl Porter
  • 0.75 dl kinesisk soya
  • 0.75 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 3 st svartpepparkorn
  • 3 st krossade enbär
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 1 st  vitlöksklyfta
  • 1 st gul lök i klyftor
  • 1 st köttbuljong

Gör så här:

  • Klyfta löken och dela vitlöken. Lägg alla ingredienser utom köttet i grytan och koka upp.
  • Lägg ner köttet och småkoka/sjud i ca 30 minuter.
  • Vänd på köttbiten.
  • Räkna med drygt 1,5 timmar tills temperaturen i köttet är 70-75 grader.
  • Vänd då och då
  • Fyll på med vatten efter hand om det behövs
  • Låt köttet svalna i sitt spad. Minst 30 minuter.
  • Sila spadet i en kastrull.
  • Koka upp, red med grädden och mjölet (blanda ihop innan)
  • Koka ca 5 min på svag värme
  • Klart! servers gärna med gelé och haricots verts