Hej vänner!

Har ni det härligt i solen? Här i Växjö har vi 16 grader och sol!

Passade på att baka lite bullar, tänkte testa något nytt och dessa var såå goda! Ni måste testa.

Ingredienser:

  • 1 pkt (50 g) jäst
  • 2,5 dl mjölk, 25° C
  • 4 st ägg
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 16 dl vetemjöl
  • 1,25 dl ljus sirap

Gör så här:

  • Lös jästen i den 25 °C mjölken.
     
  • Blanda alla ingredienserna och mixa i maskin 3 minuter långsamt och 7 minuter snabbt, degen ska kännas smidig. Dubbla tiden om du arbetar för hand.
     
  • Ta upp degen på bordet och forma den rund, lägg tillbaka den i bunken och täck med lite plast eller bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
     
  • Kavla ut degen till en rektangel på mjölat bakbord ca 50 cm lång och 30 cm bred.
     
  • Bred ut det rumsvarma smöret och strö på vaniljsockret på hela degen.
     
  • Vik den övre kanten till den undre och skär remsor, snurra ihop remsorna till bullar.
     
  • Sätt bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under plast eller bakduk i 90 minuter.
     
  • Grädda bullarna på 200 °C i ca 8-10 minuter.
     
  • Pensla de varma bullarna med smällt smör och vänd dem i strösocker.