Victorias matblogg!

Här delar jag med mig av mina bästa recept som är både enkelt, gott och billigt!

Köttfärssås och spaghetti

3.88 GlutenfrittTillagningstid 30 min

Hej! 

Ikväll gjorde vi en enkel måltid som alla barn givetvis älskar. Nämligen helt vanlig köttfärssås och spaghetti.

Ingredienser:

  • 500 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 st medelstora morötter
  • 2 msk oxfond eller 1 st köttbuljong
  • ½ dl grädde
  • 3 msk ketchup
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika
  • Salt och peppar
  • ½ vitlök
  • 1½ dl vatten
  • ½ tsk strösocker 

Gör så här:

  1. Finhacka löken
  2. Skala och riv morötterna.
  3. Fräs löken i olja eller smör
  4. Häll i köttfärsen och bryn den tills den får färg.
  5. Häll i oxfonden alternativt köttbuljongen tillsammans med vatten, tomatpuré, grädde och ketchup
  6. Häll i basilikan och strösocker
  7. Lägg i morötterna och sjud på svag värme i ca 20 minuter.
  8. Krydda med salt och peppar tills den får bra smak!

Koka spaghettin enligt anvisningar och servera med en god sallad! I vårt fall tog vi vattenmelon och vanlig isbergssallad! Glöm inte att ha balsamico på salladen för bästa smak!

 


Helstekt laxsida i ugn

3.60 GlutenfrittTillagningstid 40 min

Godkväll!

Ikväll har vi ätit en mycket god rätt som passar hela familjen. Väldigt enkelt, nyttigt och fräscht. 

Ha en fin kväll! 

Ingredienser

  • Ca 800g laxsida
  • salt, peppar alt fiskkrydda
  • smör/rapsolja
  • 1 dl finhackade örter (gräslök alt dill)
  • 1 citron, i skivor

Kall örtsås:

  • 3 msk majonnäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk dill
  • salt & peppar
  • Pressad citron 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg laxsidan på ett bakplåtspapper. 
  3. Krydda med flingsalt och citronpeppar
  4. Ringla över smör och raps olja över laxen. Lägg på citronskivorna.
  5. Sätt in i ugnen och låt gå i 25-30 minuter till en innertemperatur på 56 grader.
  6. Under tiden laxen är i ugnen gör den kalla såsen.
  7. Severa med pressad potatis, vitkålssallad, kokt broccoli.

Rulltårta med passionsfrukt och mascarpone

4.67 Tillagningstid 20 min

Hej allihopa!

Då var det Måndag och dags för ett nytt recept. En supergod, fräsch och saftig rulltårta. Den måste ni testa. 

Ca 12 bitar

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 lime, finrivet skal

Fyllning:

  • 2 stora bananer
  • 150 g mascarpone
  • 1 dl florsocker
  • 2 passionsfrukter

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp ca 5 min.
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten.
  4. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Bred ut smeten jämnt och grädda direkt mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 6 min.
  6. Strö socker över ett bakplåtspapper och riv limeskal över sockret.
  7. Vänd upp kakan direkt på det sockrade bakplåtspappret när den lyfts ur ugnen.
  8. Dra genast av pappret som kakan gräddats på och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan, tillsammans med bakplåtspappret.
  9. Låt svalna inrullad i bakplåtspappret.
  10. Mosa bananerna med en gaffel och rör ihop med mascarpone, florsocker och passionsfrukt.
  11. Rulla ut kakan och bred på krämen.
  12. Rulla ihop från långsidan och skär rulltårtan i skivor vid servering.
1 kommentar

Den ser verkligen sååå god ut!


Kålpudding

5.00 GlutenfrittTillagningstid 60 min

Hej på er!

Nu har det blivit kväll här i huset, och imorgon väntar en ny vecka med nya möjligheter! Ikväll gjorde jag en mycket god söndagsmiddag som uppskattades av hela familjen. 

Ca 4 pers

Ingredienser

  • 500 g Vitkål
  • 500 g Köttfärs - Bland
  • 1.5 dl Mjölk
  • 1.5 msk Sirap Ljus
  • 2 msk Kalvfond
  • 1 msk Kinesisk soja
  • 0.5 tsk Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar 

Gräddsås:

  • 1.5 dl Vispgrädde
  • 0.5 dl Mellanmjölk
  • 2 dl Steksky
  • 2 msk Maizena
  • 1 msk Kalvfond
  • 1 msk Kinesisk soja

Gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka potatisen.
  3. Dela vitkålen på hälften och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar.
  4. Häll olivolja i en stekpanna och stek lite i taget av vitkålen tills det mjuknat. Häll över lite sirap. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda ihop färs med mjölk, fond, soja, vatten, salt, peppar och i en bunke, till en smet.
  6. Varva färsen med kålblandningen i en ugnsfast form, börja och avsluta med kål. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.

Gräddsås:

Sila av skyn från kålpuddingen i en kastrull och koka upp. Blanda maizena och vatten, häll över i skyn. Blanda i grädde, mjölk och kalvfond. Låt koka upp i några minuter. Smaka av med salt och peppar. 

Servera gärna med smörkokta morötter, lingon och en krispig sallad.

1 kommentar

Den var såååå himla god!


Glutenfria våfflor

4.10 GlutenfrittTillagningstid 30 min

Godmorgon godmorgon!

Hoppas ni har en härlig helg. Som ni säkert vet så är det ju våffeldagen idag. Efter barnens önskemål så hade vi våffelfrukost deluxe. Riktigt goda frasiga glutenfria våfflor som ni bör testa.

Ingredienser:

  •  125 g smör
  •  4 ½ dl glutenfri mjölmix 
  •  ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 2 ½ dl kallt vatten

Gör så här:

  1. Smält smöret. Ta från värmen.
  2. Blanda mjölmixen med salt och bakpulver. Vispa samman med mjölken och vattnet till en slät smet. Tillsätt smöret. Låt stå och svälla minst 10 min. 
  3. Grädda smeten till våfflorna i smort våffeljärn. 
  4. Servera gärna med grädde, glass, sylt och färska bär.

 

2 kommentarer

Hej hej! Det är alltid lika gott med våfflor på våffeldagen! 😍

Ja eller hur!


Alla recept med bilder