Victorias matblogg!

Här delar jag med mig av mina bästa recept som är både enkelt, gott och billigt!

Halloumipasta

5.00 Tillagningstid 20 min

Hej! 

Idag skiner solen i härliga Växjö. Hoppas ni mår bra! 

Nu ska ni få ett superbra recept på en underbart god och enkel halloumipasta.

Ingredienser:

Gör så här: 

  • Koka upp vatten i en gryta tillsammans med en nypa salt
  • Koka pastan
  • Skär upp halloumin i små bitar och stek tills de har fått en fin yta
  • Krydda med salt, peppar och allroundkrydda
  • Skiva upp grönsakerna
  • Häll av pasta när den är klar
  • Servera tillsammans med såsen
1 kommentar

Rigtig fin recept Mvh Simon https://airfryer-receptbok.se/


Pankopanerad torskfilé med potatismos

5.00 Tillagningstid 60 min

Hej! 

Igår testade en ny variant av torskfilé som vi hade hemma. Det blev såå gott. Ni måste testa!

Ingredienser:

  • 600g torskfilé

Panering:

  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl panko

Potatismos:

  • 2 kg mjölig potatis
  • 3 msk smör
  • 2 dl mjölk

Sås:

  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • ½ fiskbuljong
  • 1 tsk fryst dill
  • 1 tsk citronjuice

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Häll i ägg, vetemjöl och panko i olika skålar. Krydda pankon med salt, peppar och allroundkrydda.
  • Doppa torskfilérna i vetemjölet, äggen och sist pankon.
  • Stek i smör ca 5 min.
  • Grädda i ugnen ca 30 min
  • Skala och hacka potatisen. Koka till den blir mjuk, ca 15 min.
  • Lägg i mjölken och smöret i potatisen, blanda med elvisp. Krydda med salt, peppar och herbamare. Klart
  • Såsen: Häll upp grädden, mjölken och fiskbuljongtäning i en kastrull. Koka upp i ca 5 min. Häll i dillen. Smaka av med lite salt och peppar.
  • Servera med haricots verts och en grönsallad till.
1 kommentar

Tack för receptet Victoria! Den var jättegod!


Tårtbotten glutenfri och mjölkfri

4.25 GlutenfrittMjölkfrittTillagningstid 40 min

Hej!

Hoppas allt är väl mer er! Idag har vi ett födelsedagsbarn här hemma och då blir det tårta. Tänkte att jag skulle dela med mig av ett jättebra recept på tårtbotten som jag kört på i flera år. 

Tårtbotten

Ingredienser:

  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  • Sätt på ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg, socker med elvisp. Vispa ca 5 min, så den blir riktig fluffig.
  • Blanda ihop mjölmix, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  • Häll sedan över i den äggblandningen och rör om med en slickepott.
  • Lägg i en form med avtagbara kanter, 24 cm i diameter. Lägg i bakplåtspapper i bottnen.
  • Grädda i ugnen ca 30 min.
  • Låt svalna. Förbered tårtan.

Krämig vegansk pasta på 20 minuter

5.00 MjölkfrittVeganskTillagningstid 20 min

Hej!

Idag vill jag dela med mig utav detta mumsiga recept. Det tar endast 20 min och är så smidigt att laga. Uppskattas av hela familjen, stora som små. 

Ingredienser:

  • 2 pkt färsk pasta (vegansk tortelloni pomodoro & basilico)
  • 1 pkr krossade tomater med smak av vitlök 390g 
  • 500 dl havregrädde
  • 2 dl havremjölk
  • Vegansk parmesan ost
  • Salt, peppar, herbamare. 

Gör så här:

  • Sätt på ugnen på 200 grader
  • Lägg pastan inen ugnsfast form
  • Blanda i alla övriga ingredienser i en bunke, häll sedan över pastan
  • In i ugnen 15 min
  • Klart! Servera med en god sallad till. 
2 kommentarer

Den var jättegod!!

500dl havregrädde kan väl ändå inte stämma?


Gluten och mjölkfria kanelbullar

5.00 GlutenfrittMjölkfrittTillagningstid 120 min

Hej!

Hoppas allt är väl med er. Här kommer ett superbra recept på gluten-mjölkfria kanelbullar.

Ingredienser:

  • 150 g växtbaserat margarin, rumsvarmt
  • 5 dl havremjölk
  • 50 g (1 pkt) jäst för söta degar
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 800 g (ca 1,4 l) mjölmix 

Kanelfyllning:

  • 150 g rumsvarmt växtbaserat margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kanel

Gör så här: 

  • Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
  • Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker, salt och eventuell kardemumma.
  • Mät upp mjölet. Tillsätt mjölet men spara ½ dl till utbakningen.
  • Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
  • Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
  • Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
  • Rör ihop ingredienserna till valfri fyllning och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop till en rulle. Skär ut ca 3 cm, och lägg i formar. 
  • Lår bullarna jäsa ca 30 min
  • Sätt på ugnen på 250 grader.
  • Pensla med uppvispat ägg, lägg på pärlsocker.
  • In i ugnen ca 8 min. 
  • Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Alla recept med bilder