Hej!
Igår testade en ny variant av torskfilé som vi hade hemma. Det blev såå gott. Ni måste testa!
Ingredienser:
- 600g torskfilé
Panering:
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl panko
Potatismos:
- 2 kg mjölig potatis
- 3 msk smör
- 2 dl mjölk
Sås:
- 2.5 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- ½ fiskbuljong
- 1 tsk fryst dill
- 1 tsk citronjuice
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Häll i ägg, vetemjöl och panko i olika skålar. Krydda pankon med salt, peppar och allroundkrydda.
- Doppa torskfilérna i vetemjölet, äggen och sist pankon.
- Stek i smör ca 5 min.
- Grädda i ugnen ca 30 min
- Skala och hacka potatisen. Koka till den blir mjuk, ca 15 min.
- Lägg i mjölken och smöret i potatisen, blanda med elvisp. Krydda med salt, peppar och herbamare. Klart
- Såsen: Häll upp grädden, mjölken och fiskbuljongtäning i en kastrull. Koka upp i ca 5 min. Häll i dillen. Smaka av med lite salt och peppar.
- Servera med haricots verts och en grönsallad till.