Victorias matblogg!

Här delar jag med mig av mina bästa recept som är både enkelt, gott och billigt!

Gluten och mjölkfri Linssoppa

5.00 GlutenfrittMjölkfrittVeganskTillagningstid 25 min

Hej på er! 

Vill börja med att önska er ett gott nytt år! 

Nu är januari här och det sägs vara årets fattigaste månad. Då tänker jag dela massa goda och billiga recept till er. 

Här får ni ett fantastiskt gott recept på en linssoppa som både är glutenfri och mjölkfri.

4 pers

ingredienser: 

  • 1 gul lök
  • 1 klyftor vitlök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 tsk paprikapulver
  • 400 g krossade tomater
  • 1 l vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • peppar
  • vitlökspeppar
  • ½ paket risnudlar

Gör så här: 

  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i olja
  • Tillsätt sedan linser och kryddorna. Rör ihop och häll på krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Låt koka i ca 15 minuter. Häll i nudlar. Låt stå ca 4 min. Servera gärna med vitlöksbröd till!

Potatisgratäng med köttfärs (glutenfri)

4.00 GlutenfrittTillagningstid 60 min

Hej allihopa!

Nu var det jättelänge sen det kom ett inlägg. Det har ju gått hel sommar emellan. Nu har jag massa nya smarriga tips!

Här kommer ett recept på en jättegod och enkel rätt som passar både stora och små.

Perfekt att bjuda på om ni är många.

ca 8 pers

Ingredienser:

  • 1 kg blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 burk krossade tomater ( vitlök)
  • 1 köttbuljong
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk oxfond
  • Salt, peppar, oregano, basilika, herbamare
  • ​​​​​200g riven ost
  • 2 kg färdig potatisgratäng (Peka)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Bryn löken tillsammans med färsen.
  • Häll i krossade tomater, vatten ketchup, buljong, fond, kryddor och grädde.
  • Låt puttra i ca 15 min.
  • Lägg i allt i en ugnsfast form, varva köttfärssåsen och potatisgratängen. 
  • Häll över riven ost.
  • In i ugnen ca 30 min.
  • Servera med en krispig sallad.​​

Pastasallad till midsommar

En väldigt enkel, krämig och god pastasallad som passar till midsommar!

Recept kommer senare


Glutenfri rabarberpaj

3.50 GlutenfrittTillagningstid 30 min

Hej!

Idag plockade vi av de första rabarberna för säsongen. Så här får ni ett jättegott recept på en glutenfri rabarberpaj med vaniljglass.

 

Ingredienser:

  • Ca 500 g rabarber
  • ½ msk potatismjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 msk strösocker

Deg:

  • 1 ½ dl glutenfri havregryn
  • 1 ½ dl mjölmix
  • 1 ½ dl strösocker
  • 125 g smör

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär rabarberna i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en  pajform.
  • Blanda havregryn, mjölmix och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
  • Fördela degen över rabarberna
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljglass.
3 kommentarer

Vetemjöl är väl inte glutenfritt?

Vetemjöl?????

Ska direkt ändra till mjölmix!


Glutenfri kladdkaka

3.29 GlutenfrittTillagningstid 27 min

Hej! 

Idag var det skolavslutning nummer 2. Efter barnens önskemål så blev det kladdkaka till fika. Supergod och saftig som är glutenfri.

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1½ dl glutenfri mjölblandning
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver 
  • Kokos och flytande smör att smörja formen med.

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret och låt det svalna. Smörj en form 24 cm i diameter.
  • Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker och salt. Sikta i kakaopulver och mjölmix.
  • Tillsätt det avsvalnade smöret och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda ca 17 minuter.

Alla recept med bilder