Victorias matblogg!

Här delar jag med mig av mina bästa recept som är både enkelt, gott och billigt!
Gå till veckans rabattkoder

Nygräddade vaniljbullar eller kanelbullar

4.86 Tillagningstid 120 min

Idag vaknade jag av att det var stålande solsken ute och eftersom jag vaknade tidigt på morgonen ville jag överraska barnen med nygräddade bullar!

Ca 40 st bullar

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst (1 pkt) för söta degar
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • ca 14 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 1 dl strösocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 msk vaniljsocker eller kanel

Pensling

  • 1 st ägg
  • Pärlsocker

Gör så här

  • Smält smöret
  • Värm mjölken till fingervarmt (37 grader
  • Smula ner jästen i en stor bunke eller bakmaskin.
  • Häll i mjölken och matfettet och rör om.
  • Tillsätt socker och salt.
  • Häll i mjölet (spara ca 1 dl till utbakningen.
  • Jobba igenom degen ordentligt i ca 5-10 minuter. Fördel om du kan använda bakmaskin.
  • Låt degen jäsa i ca 30 minuter med övertäckt duk.
  • Blanda ihop fyllningen (vanilj eller kanelfyllning
  • Dela degen till 2 st delar. Kavla ut varje del för sig till en tunn avlång kaka. Bred ut fyllningen och dela till valfri variant av bullar.

 

Låt bullarna jäsa på plåten i ca 30 minuter innan du penslar på ägg och tillsätter pärlsocker. Därefter gräddar du bullarna mitt i ugnen på ca 225° C.

1 kommentar

Dom bullarna gör jag jämnt


Bild på logga

Rabattkod: MHNY200

200kr nykundsrabatt vid köp över 800 kr. Gäller endast nya kunder

Använd rabattkoden

Hemmagjord glutenfri glass med dumle och center

4.50 GlutenfrittTillagningstid 250 min

Hej! Ikväll testade jag att göra hemmagjord glass med smak av dumle och center. Alla i familjen älskade den. Perfekt att bjuda gästerna på.

Ingredienser:

  • 5 dl vispgrädde 
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • Dumle, center, kolasås, strössel ( glutenfri)

Gör så här: 

  • Vispa grädden fluffigt.
  • Häll i den kondenserade mjölken.
  • Vispa igen tills det blir fluffigt.
  • Häll i lite av smeten i en form, varva med dumle, center och kolasås. Avsluta med dumle, kolasås, center och chokladströssel.
  • In i frysen ca 4 tim.
  • Klart! Ät och njut. 

Sega kolasnittar

4.20 Tillagningstid 20 min

Hej! 

Hoppas allt är fint med er i solen.

Gjorde kolansittar nu ikväll, såå underbart goda att man inte kan sluta äta. Här får ni receptet.

Ingredienser:

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk ljus sirap

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
  • Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.
  • Rulla ut längderna, ca 25 cm långa. Platta till dem.
  • Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten. Klart!
1 kommentar

Blev superbra!


Glutenfri morotskaka

4.50 Glutenfritt

Hej!

Idag testade jag att baka glutenfri morotskaka för första gången och den blev såå god. Här får ni receptet.

Ingredienser:

  • 5 dl mjölmix
  • ½ dl Semper Pofiber
  • 225 g smält smör 
  • 3 stora ägg
  • 3 dl socker
  • 2,5 dl fint rivna morötter
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokos, riven
  • 3/4 tsk salt

Frosting:

  • 150 g Philadelphia färskost
  • 75 g smör, rumstempererat
  • 2 dl florsocker 
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk citronjuice

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Smörj en ugnsfast form med smör och kokos.
  • Smält smör och låt svalna något.
  • Mät upp och blanda mjölmix, bakpulver, kanel, vaniljsocker, kokos, salt och pofiber i en skål.
  • Vispa ägg och socker ett par minuter så det blir pösigt.
  • Tillsätt finriven morot och det smälta smöret till smeten och blanda.
  • Rör ned mjölblandningen och blanda till en jämn smet.
  • För över smeten till formen och grädda nertill i ugnen ca 45 minuter, tills kakan är genomgräddad. 
  • Låt kakan svalna i formen. Ställ gärna kallt så den är helt sval innan frostingen breds på.
  • Rör samman rumsvarmt smör med florsocker och vaniljsocker. Tillsätt citronjuice och vispa till en slät smet.
  • Blanda ned färskosten i omgångar och vispa frostingen fluffig.
  • Ställ i kylen tills det är dags att lägga på kakan.
  • Bred på frostingen på den svalna kakan.
  • Klart! 

Pizza bianco

4.14 Tillagningstid 25 min

Hej vänner!

Ikväll har vi gjort hemmagjord pizza, vilket alla i familjen älskar

Numera gör vi ingen "vanlig" pizza med tomatsås, utan pizza bianco med creme fraiche istället. Den är såå god, de får ni inte missa.

Ingredienser:

  • 1 paket färdig pizzadeg (eller gör en egen)
  • 2 dl creme fraiche 
  • 2 dl riven mozzarella ost
  • ½ dl parmesan ost
  • 1 paket Lönneberga skinka 
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk grön pesto
  • 1 paket fetaost 
  • Ruccola

Gör så här:

  • Sätt på ugnen på 250 grader
  • Baka ut degen, lägg på creme fraiche.
  • Häll på den rivna osten och parmesanost.
  • Lägg på skinkan, solrosfrön, pesto, fetaost.
  • In i ugnen i ca 15 min, tills pizzan har fått färg.
  • Lägg på ruccola och servera. Servera gärna med en god pizzasås och vitkålssallad till.
1 kommentar

Så himla gott med bianco! Vi gör den jämnt hemma!


Alla recept med bilder