Hej vänner!
Har ni det härligt i solen? Här i Växjö har vi 16 grader och sol!
Passade på att baka lite bullar, tänkte testa något nytt och dessa var såå goda! Ni måste testa.
Ingredienser:
- 1 pkt (50 g) jäst
- 2,5 dl mjölk, 25° C
- 4 st ägg
- 250 g smör, rumstempererat
- 1 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 16 dl vetemjöl
- 1,25 dl ljus sirap
Gör så här:
- Lös jästen i den 25 °C mjölken.
- Blanda alla ingredienserna och mixa i maskin 3 minuter långsamt och 7 minuter snabbt, degen ska kännas smidig. Dubbla tiden om du arbetar för hand.
- Ta upp degen på bordet och forma den rund, lägg tillbaka den i bunken och täck med lite plast eller bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
- Kavla ut degen till en rektangel på mjölat bakbord ca 50 cm lång och 30 cm bred.
- Bred ut det rumsvarma smöret och strö på vaniljsockret på hela degen.
- Vik den övre kanten till den undre och skär remsor, snurra ihop remsorna till bullar.
- Sätt bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under plast eller bakduk i 90 minuter.
- Grädda bullarna på 200 °C i ca 8-10 minuter.
- Pensla de varma bullarna med smällt smör och vänd dem i strösocker.