Victorias matblogg!

Här delar jag med mig av mina bästa recept som är både enkelt, gott och billigt!

Lyxig lasagne

4.25 Tillagningstid 40 min

Hej! 

Ikväll gjorde vi en riktig klassiker nämligen en krämig och god lasagne gjord med färska lasagneplattor vilket gör den både goda, lyxigare och enklare att laga. 

Ingredienser

  • 800 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g passerade tomater
  • 2 dl grädde
  • Salt och peppar (tips för godare smak kan du använda örtsalt)
  • Oregano och basilika
  • 1 paket färska lasagneplattor (ca 200 gram)
  • Dolmio bechamelsås
  • Ca 200 g riven ost

Gör så här

  • Fräs löken i olja eller smör
  • Bryn köttfärsen tills den får färg
  • Lägg i en pressad vitlöksklyfta tillsammans med passerade tomater och grädde
  • Krydda med salt och peppar samt oregano eller basilika efter tycke och smak.
  • Sjud i ca 10 minuter
  • Varva köttfärs, lasagneplattor och bechamelsås och avsluta med riven ost
  • Grädda i ugnen på ca 200 grader i ca 20 minuter.

Karlsbaderbullar

4.67 Tillagningstid 135 min

Hej vänner!

Har ni det härligt i solen? Här i Växjö har vi 16 grader och sol!

Passade på att baka lite bullar, tänkte testa något nytt och dessa var såå goda! Ni måste testa.

Ingredienser:

  • 1 pkt (50 g) jäst
  • 2,5 dl mjölk, 25° C
  • 4 st ägg
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 16 dl vetemjöl
  • 1,25 dl ljus sirap

Gör så här:

  • Lös jästen i den 25 °C mjölken.
     
  • Blanda alla ingredienserna och mixa i maskin 3 minuter långsamt och 7 minuter snabbt, degen ska kännas smidig. Dubbla tiden om du arbetar för hand.
     
  • Ta upp degen på bordet och forma den rund, lägg tillbaka den i bunken och täck med lite plast eller bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
     
  • Kavla ut degen till en rektangel på mjölat bakbord ca 50 cm lång och 30 cm bred.
     
  • Bred ut det rumsvarma smöret och strö på vaniljsockret på hela degen.
     
  • Vik den övre kanten till den undre och skär remsor, snurra ihop remsorna till bullar.
     
  • Sätt bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under plast eller bakduk i 90 minuter.
     
  • Grädda bullarna på 200 °C i ca 8-10 minuter.
     
  • Pensla de varma bullarna med smällt smör och vänd dem i strösocker.
1 kommentar

Supergoda!


Pannbiff med kokt potatis och smörstekt lök

4.00 Tillagningstid 40 min

Hej!

Här har vi en riktig klassiker som de flesta gillar! 

Ingredienser

  • 500g köttfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • Salt och peppar

Gör så här

  • Blanda ihop grädde med ströbröd och låt den svälla ca 10 minuter
  • Blanda ihop färsen grädden och ströbrödet tillsammans med ägg. 
  • Krydda på salt och peppar
  • Blanda ihop färsen noggrant och forma till biffar.
  • Stek på medelhög värme tills de får gyllenbrun färg.
  • Sätt in i ugnen på på 200 grader ca 20 minuter

Smörstekt lök

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • 2 msk smör

Gör så här

  • Smält smöret i en stepanna
  • Lägg i löken och bryn tills den får fin färg.

Glutenfria raggmunkar

4.20 GlutenfrittTillagningstid 35 min

Hej på er!

Hoppas ni har en fin dag i solen. Här hemma gjorde vi idag raggmunkar med fläsk efter barnens önskemål.

Ca 6 pers

Ingredienser:

  • 1,3 kg potatis
  • 6 dl mjölk
  • 4 dl mjölmix
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg

Gör så här:

  • Skala och riv potatisen
  • Blanda mjölk, mjölmix, salt och blanda väl, häll sist ner äggen, 
  • Blanda ihop tillsammans med potatisen.
  • Stek raggmunkarna i smör.
  • Klart! Servera gärna med fläsk, lingonsylt och rivna morötter. Ett tips är att strö lite socker över raggmunkarna, det blir såå gott.
4 kommentarer

Hej Victoria! Jag gjorde dina raggmunkar och de blev väldigt lyckade! Tack så mycket för bra inspiration! Jag tänkte testa att göra lite av dina kakor med!😊

Hej! Vilken mjölmix använder du?

Hej Martina! Jag använder finax mjölmix. Tycker den funkar bäst. Lycka till!🙂 https://www.apotea.se/finax-mjolmix-basmjol-havre-glutenfritt-900-g

Jag tänkte laga raggmunk med glutenfritt mjöl för första gången. Strösocker på raggmunken var nytt för mej.Jag tar lite salt på i stället.


Kycklinggratäng i parmesansås

4.00 GlutenfrittTillagningstid 45 min

Hej!

Då var helgen över för denna veckan. Idag har vi röjt och vårstädat i trädgården, så välbehövligt.

Denna goda rätten lagade vi idag, så god och passar både stora som små.

Ca 4 pers

Ingredienser:

  • 900 g kyckling innerfilé
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk riven parmesanost
  • Salt, peppar, örtsalt, allroundkrydda 

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Bryn kycklingfilén i smör, krydda med salt, peppar, örtsalt och allroundkrydda. Häll i kycklingfilén i en ugnfast form. 
  • Blanda ihop grädde, creme fraiche, parmesanost, pressad vitlök.
  • In i ugnen i ca 35 min.
  • Klart! Servera gärna med ris, sockerärtor, gurka, haricorts verts, svartvinbärs gelé.

Alla recept med bilder