Victorias matblogg!

Här delar jag med mig av mina bästa recept som är både enkelt, gott och billigt!
Gå till veckans rabattkoder

Karlsbaderbullar

4.67 Tillagningstid 135 min

Hej vänner!

Har ni det härligt i solen? Här i Växjö har vi 16 grader och sol!

Passade på att baka lite bullar, tänkte testa något nytt och dessa var såå goda! Ni måste testa.

Ingredienser:

  • 1 pkt (50 g) jäst
  • 2,5 dl mjölk, 25° C
  • 4 st ägg
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 16 dl vetemjöl
  • 1,25 dl ljus sirap

Gör så här:

  • Lös jästen i den 25 °C mjölken.
     
  • Blanda alla ingredienserna och mixa i maskin 3 minuter långsamt och 7 minuter snabbt, degen ska kännas smidig. Dubbla tiden om du arbetar för hand.
     
  • Ta upp degen på bordet och forma den rund, lägg tillbaka den i bunken och täck med lite plast eller bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
     
  • Kavla ut degen till en rektangel på mjölat bakbord ca 50 cm lång och 30 cm bred.
     
  • Bred ut det rumsvarma smöret och strö på vaniljsockret på hela degen.
     
  • Vik den övre kanten till den undre och skär remsor, snurra ihop remsorna till bullar.
     
  • Sätt bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under plast eller bakduk i 90 minuter.
     
  • Grädda bullarna på 200 °C i ca 8-10 minuter.
     
  • Pensla de varma bullarna med smällt smör och vänd dem i strösocker.
1 kommentar

Supergoda!


Bild på logga

Rabattkod: MHNY200

200kr nykundsrabatt vid köp över 800 kr. Gäller endast nya kunder

Använd rabattkoden

Pannbiff med kokt potatis och smörstekt lök

4.00 Tillagningstid 40 min

Hej!

Här har vi en riktig klassiker som de flesta gillar! 

Ingredienser

  • 500g köttfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • Salt och peppar

Gör så här

  • Blanda ihop grädde med ströbröd och låt den svälla ca 10 minuter
  • Blanda ihop färsen grädden och ströbrödet tillsammans med ägg. 
  • Krydda på salt och peppar
  • Blanda ihop färsen noggrant och forma till biffar.
  • Stek på medelhög värme tills de får gyllenbrun färg.
  • Sätt in i ugnen på på 200 grader ca 20 minuter

Smörstekt lök

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • 2 msk smör

Gör så här

  • Smält smöret i en stepanna
  • Lägg i löken och bryn tills den får fin färg.

Glutenfria raggmunkar

4.20 GlutenfrittTillagningstid 35 min

Hej på er!

Hoppas ni har en fin dag i solen. Här hemma gjorde vi idag raggmunkar med fläsk efter barnens önskemål.

Ca 6 pers

Ingredienser:

  • 1,3 kg potatis
  • 6 dl mjölk
  • 4 dl mjölmix
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg

Gör så här:

  • Skala och riv potatisen
  • Blanda mjölk, mjölmix, salt och blanda väl, häll sist ner äggen, 
  • Blanda ihop tillsammans med potatisen.
  • Stek raggmunkarna i smör.
  • Klart! Servera gärna med fläsk, lingonsylt och rivna morötter. Ett tips är att strö lite socker över raggmunkarna, det blir såå gott.
4 kommentarer

Hej Victoria! Jag gjorde dina raggmunkar och de blev väldigt lyckade! Tack så mycket för bra inspiration! Jag tänkte testa att göra lite av dina kakor med!😊

Hej! Vilken mjölmix använder du?

Hej Martina! Jag använder finax mjölmix. Tycker den funkar bäst. Lycka till!🙂 https://www.apotea.se/finax-mjolmix-basmjol-havre-glutenfritt-900-g

Jag tänkte laga raggmunk med glutenfritt mjöl för första gången. Strösocker på raggmunken var nytt för mej.Jag tar lite salt på i stället.


Kycklinggratäng i parmesansås

4.00 GlutenfrittTillagningstid 45 min

Hej!

Då var helgen över för denna veckan. Idag har vi röjt och vårstädat i trädgården, så välbehövligt.

Denna goda rätten lagade vi idag, så god och passar både stora som små.

Ca 4 pers

Ingredienser:

  • 900 g kyckling innerfilé
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk riven parmesanost
  • Salt, peppar, örtsalt, allroundkrydda 

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Bryn kycklingfilén i smör, krydda med salt, peppar, örtsalt och allroundkrydda. Häll i kycklingfilén i en ugnfast form. 
  • Blanda ihop grädde, creme fraiche, parmesanost, pressad vitlök.
  • In i ugnen i ca 35 min.
  • Klart! Servera gärna med ris, sockerärtor, gurka, haricorts verts, svartvinbärs gelé.

Dumlekakor

4.67 Tillagningstid 27 min

Hej igen!

Idag har jag testat baka dumlekakor för första gången, de blev såå goda. Här hemma blir det kalas i helgen för vår 7-åring som fyller år på söndag. Vad ska ni hitta på i helgen?

Här kommer recpetet på dumlekakorna, de får ni inte missa.

Ingredienser:

  • 120 gram smör
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 msk kallt kaffe
  • Dumlegodis (ca 25 st)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jämn smet, vänd ner socker och blanda ihop.
  • Häll i äggen i sockersmeten, blanda.
  • Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg.
  • Häll i kaffet.
  • Rulla till små chokladbollar, platta ut och fyll dem med en dumle och rulla ihop till en boll igen
  • Rulla chokladbollen i socker, och lägg på plåten. Platta ut chokladbollen.
  •  Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 12 minuter. Klart!
4 kommentarer

Hej. Skulle gärna testa dessa då de ser jättegoda ut men är osäker på receptet. Under ingredienser står det 1 tsk bikarbonat men under "Gör så här" använder du bakpulver, vad gäller?

Hej Carina! Ber om ursäkt för detta, det blev ett fel i receptet, det ska vara bakpulver och inte bikarbonat. Tack för att du var uppmärksam på detta!

Kan man frysa in dom och sedan äta de direkt?

Hej! Hur många bullar blir det per sats smet? Jag undrar för att inte föra dem för stora eller för små... (Blir det 25 st som antal kolor?)


Alla recept med bilder