Hej vänner!
Tjii fick jag när jag skrev sist att våren var här, det snöar nämligen i Småland idag. Nu får vi hoppas att det är den sista snön på väldigt länge. Här kommer ett recept på chokladbollar med dadlar, ännu godare än vanliga chokladbollar med socker.
Ingredienser:
- 200 g dadlar urkärnade
- 50 g smör
- 2½ dl havregryn
- 2 msk kakao
- 2 msk kallt kaffe
- 1 tsk vaniljsocker
- Kokos till att rulla bollarna i
Gör så här:
- Smält smöret i en liten kastrull. Låt svalna i en värmetålig skål. Häll smöret i en bunke.
- Lägg dadlarna och övriga ingredienser i bunken.
- Mixa till en jämn smet.
- Rulla bollarna i kokos. Låt vila i kylen 60 minuter. Ät och njut.
Tips:
För glutenfritt: Byt ut havregryn mot glutenfria havregryn