Hej!

Hoppas allt är väl med er. Här kommer ett superbra recept på gluten-mjölkfria kanelbullar.

Ingredienser:

  • 150 g växtbaserat margarin, rumsvarmt
  • 5 dl havremjölk
  • 50 g (1 pkt) jäst för söta degar
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 800 g (ca 1,4 l) mjölmix 

Kanelfyllning:

  • 150 g rumsvarmt växtbaserat margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kanel

Gör så här: 

  • Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
  • Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker, salt och eventuell kardemumma.
  • Mät upp mjölet. Tillsätt mjölet men spara ½ dl till utbakningen.
  • Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
  • Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
  • Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
  • Rör ihop ingredienserna till valfri fyllning och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop till en rulle. Skär ut ca 3 cm, och lägg i formar. 
  • Lår bullarna jäsa ca 30 min
  • Sätt på ugnen på 250 grader.
  • Pensla med uppvispat ägg, lägg på pärlsocker.
  • In i ugnen ca 8 min. 
  • Låt bröden svalna på galler under bakduk.