Hej! 

Igår testade en ny variant av torskfilé som vi hade hemma. Det blev såå gott. Ni måste testa!

Ingredienser:

  • 600g torskfilé

Panering:

  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl panko

Potatismos:

  • 2 kg mjölig potatis
  • 3 msk smör
  • 2 dl mjölk

Sås:

  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • ½ fiskbuljong
  • 1 tsk fryst dill
  • 1 tsk citronjuice

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Häll i ägg, vetemjöl och panko i olika skålar. Krydda pankon med salt, peppar och allroundkrydda.
  • Doppa torskfilérna i vetemjölet, äggen och sist pankon.
  • Stek i smör ca 5 min.
  • Grädda i ugnen ca 30 min
  • Skala och hacka potatisen. Koka till den blir mjuk, ca 15 min.
  • Lägg i mjölken och smöret i potatisen, blanda med elvisp. Krydda med salt, peppar och herbamare. Klart
  • Såsen: Häll upp grädden, mjölken och fiskbuljongtäning i en kastrull. Koka upp i ca 5 min. Häll i dillen. Smaka av med lite salt och peppar.
  • Servera med haricots verts och en grönsallad till.