Godkväll godingar!
Gillar ni glutenfritt bröd så kommer här ett jättebra recept som uppskattas här hemma.
Ingredienser:
8 dl mjölmix
½ dl Pofiber
3 ½ dl vatten
50 gram jäst
1 dl matolja
1 tsk salt
½ tsk bakpulver
1 msk honung
Gör så här:
- Sätt ugnen på 240 °C.
- Blanda ljummet vatten i en bunke, smula i jäst och blanda tills det löst sig.
- Tillsätt olja, salt, pofiber, bakpulver, honung och mjölmix men spara 1 matsked till utbaket.
- Arbeta degen i cirka 5 minuter i maskin.
- Lägg upp brödet på en plåt med bakplåtspapper, forma brödet till en avlång limpa. Ha blöta händer hela tiden när du formar brödet.
- Jäs brödet i cirka 20 minuter. Pensla på med kallt vatten.
- Baka brödet på en plåt i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.