Godkväll godingar!

Gillar ni glutenfritt bröd så kommer här ett jättebra recept som uppskattas här hemma.

Ingredienser:

8 dl mjölmix
½ dl  Pofiber
3 ½ dl vatten
50 gram jäst
1 dl matolja
1 tsk salt
½ tsk bakpulver
1 msk honung

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 240 °C.
  • Blanda ljummet vatten i en bunke, smula i jäst och blanda tills det löst sig.
  • Tillsätt olja, salt, pofiber, bakpulver, honung och mjölmix men spara 1 matsked till utbaket.
  • Arbeta degen i cirka 5 minuter i maskin.
  • Lägg upp brödet på en plåt med bakplåtspapper, forma brödet till en avlång limpa. Ha blöta händer hela tiden när du formar brödet.
  • Jäs brödet i cirka 20 minuter. Pensla på med kallt vatten.
  • Baka brödet på en plåt i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.