Hej!

Idag plockade vi av de första rabarberna för säsongen. Så här får ni ett jättegott recept på en glutenfri rabarberpaj med vaniljglass.

 

Ingredienser:

  • Ca 500 g rabarber
  • ½ msk potatismjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 msk strösocker

Deg:

  • 1 ½ dl glutenfri havregryn
  • 1 ½ dl mjölmix
  • 1 ½ dl strösocker
  • 125 g smör

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär rabarberna i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en  pajform.
  • Blanda havregryn, mjölmix och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
  • Fördela degen över rabarberna
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljglass.