Hej!
Idag plockade vi av de första rabarberna för säsongen. Så här får ni ett jättegott recept på en glutenfri rabarberpaj med vaniljglass.
Ingredienser:
- Ca 500 g rabarber
- ½ msk potatismjöl
- 1 tsk malen kanel
- 4 msk strösocker
Deg:
- 1 ½ dl glutenfri havregryn
- 1 ½ dl mjölmix
- 1 ½ dl strösocker
- 125 g smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Skär rabarberna i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en pajform.
- Blanda havregryn, mjölmix och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
- Fördela degen över rabarberna
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljglass.
Kommentarer
Vetemjöl är väl inte glutenfritt?
Skrivet av: Carina 2024-06-13 10:16
Vetemjöl?????
Skrivet av: Maria 2024-07-20 16:27
Ska direkt ändra till mjölmix!
Skrivet av: Victoria 2024-09-12 23:39