Hej allihopa!
Då var det Måndag och dags för ett nytt recept. En supergod, fräsch och saftig rulltårta. Den måste ni testa.
Ca 12 bitar
Ingredienser
- 4 ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 dl strösocker
- 1 lime, finrivet skal
Fyllning:
- 2 stora bananer
- 150 g mascarpone
- 1 dl florsocker
- 2 passionsfrukter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp ca 5 min.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten.
- Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Bred ut smeten jämnt och grädda direkt mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 6 min.
- Strö socker över ett bakplåtspapper och riv limeskal över sockret.
- Vänd upp kakan direkt på det sockrade bakplåtspappret när den lyfts ur ugnen.
- Dra genast av pappret som kakan gräddats på och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan, tillsammans med bakplåtspappret.
- Låt svalna inrullad i bakplåtspappret.
- Mosa bananerna med en gaffel och rör ihop med mascarpone, florsocker och passionsfrukt.
- Rulla ut kakan och bred på krämen.
- Rulla ihop från långsidan och skär rulltårtan i skivor vid servering.
Kommentarer
Den ser verkligen sååå god ut!
Skrivet av: Karin 2023-03-28 12:57