Hej allihopa!

Då var det Måndag och dags för ett nytt recept. En supergod, fräsch och saftig rulltårta. Den måste ni testa. 

Ca 12 bitar

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 lime, finrivet skal

Fyllning:

  • 2 stora bananer
  • 150 g mascarpone
  • 1 dl florsocker
  • 2 passionsfrukter

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp ca 5 min.
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten.
  4. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Bred ut smeten jämnt och grädda direkt mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 6 min.
  6. Strö socker över ett bakplåtspapper och riv limeskal över sockret.
  7. Vänd upp kakan direkt på det sockrade bakplåtspappret när den lyfts ur ugnen.
  8. Dra genast av pappret som kakan gräddats på och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan, tillsammans med bakplåtspappret.
  9. Låt svalna inrullad i bakplåtspappret.
  10. Mosa bananerna med en gaffel och rör ihop med mascarpone, florsocker och passionsfrukt.
  11. Rulla ut kakan och bred på krämen.
  12. Rulla ihop från långsidan och skär rulltårtan i skivor vid servering.