Godmorgon!

Ny vecka, nya möjligheter!

Denna veckan är det påsklov, så härligt att våren är här för att stanna! Det firade vi med nybakta scones, något som alla i familjen uppskattar.

Ingredienser:

  • 4 1/2 dl mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör (rumsvarmt)
  • 2 dl filmjölk
  • 1-2 krm salt

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Mät upp mjölmix,salt och bakpulver och finfördela smöret i blandningen.
  • Kör i matberedare en stund, alternativt nyp med fingrarna, så att smöret går in i mjölet.
  • Tillsätt kall mjölk (olika mängd beroende på mix) och blanda snabbt ihop till en deg i matberedare eller med en slev. Arbeta inte degen ytterligare.
  • Låt smeten vila ett par minuter.
  • Dela degen i två(alternativt i 8 delar). Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Forma med händer doppade i vatten, till runda kakor ca 16 cm i diameter för stora eller 8 cm för de små. Nagga med gaffel och med en kniv markeras ett kryss på de stora sconesen.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 min tills de fått lite färg.