Hej!
Hoppas allt är bra med er i den härliga värmen vi har fått, äntligen!!
Idag har vi varit iväg och firat påsk, passade på att baka en bärpaj i långpanna.
Ca 15 pers
Ingredienser:
Pajdeg:
- 2 msk strösocker
- 8 dl mjölmix
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl kallt vatten
Smuldeg:
- 300 g rumsvarmt smör
- 6 dl mjölmix
- 4 dl glutenfri havregryn
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl socker
Fyllning:
- 500g blåbär/hallon
- 3 msk potatismjöl
- 2 dl socker
Gör så här:
- Börja med pajdegen.
- Blanda de torra ingredienserna. Häll i smöret och knåda ihop till en deg. Häll sist i vattnet.
- Platta ut degen i långpannan.
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Gör smuldegen.
- Blanda de torra ingredienserna, häll u smöret och knåda ihop.
- Gör fyllningen.
- Blanda ihop potatismjöl och socker med bären.
- Häll över bären över pajdegen, och till sist häll över smuldegen.
- In i ugnen ca 30 min.
- Servera med vaniljsås eller vaniljglass.