Hej!

Hoppas allt är bra med er i den härliga värmen vi har fått, äntligen!!

Idag har vi varit iväg och firat påsk, passade på att baka en bärpaj i långpanna. 

Ca 15 pers

Ingredienser:

Pajdeg:

  • 2 msk strösocker
  • 8 dl mjölmix
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl kallt vatten

Smuldeg:

  • 300 g rumsvarmt smör
  • 6 dl mjölmix
  • 4 dl glutenfri havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 2 dl socker 

Fyllning:

  • 500g blåbär/hallon
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 dl socker 

Gör så här:

  • Börja med pajdegen.
  • Blanda de torra ingredienserna. Häll i smöret och knåda ihop till en deg. Häll sist i vattnet.
  • Platta ut degen i långpannan.
  • Sätt på ugnen på 200 grader.
  • Gör smuldegen.
  • Blanda de torra ingredienserna, häll u smöret och knåda ihop.
  • Gör fyllningen.
  • Blanda ihop potatismjöl och socker med bären. 
  • Häll över bären över pajdegen, och till sist häll över smuldegen.
  • In i ugnen ca 30 min.
  • Servera med vaniljsås eller vaniljglass.